FNV Vrouw, een actieve organisatie voor iedereen

FNV Vrouw is een actieve organisatie voor iedereen. Naast de FNV zetten wij ons in tegen het patriarchale denken, omdat het ongelijkheid bevordert. Het is een strijd voor iedereen, óók voor de man. FNV Vrouw wil een rechtvaardige samenleving die niemand uitsluit. En dat doen we samen met onze leden; mensen die vanuit hun positie bijdragen aan economische rechtvaardigheid. Want samen staan we sterk.

Voor iedereen

Van studenten tot alleenstaande moeders en van gepensioneerden tot herintreders, voor de ZMV- en LHBTI-community; FNV Vrouw is er voor ieder mens ongeacht klasse, leeftijd, seksualiteit, nationaliteit, opleiding, kleur, of huidige situatie. Samen zetten we actuele of juist slepende issues op de kaart en met elkaar brengen we het op de politieke agenda of onder de aandacht van de werkgevers. Dat doen we al jaren en dat blijven we doen.

FNV Vrouw; bepalende rol in een betere positie van de vrouw

Met 70 jaar FNV Vrouw is de situatie nu anders dan in de beginjaren. De rol van de vrouw is veranderd en daarin hebben wij een bepalende rol gehad. Tegenwoordig werken veel vrouwen, worden we gehoord en nemen we ook bepalende functies in. Maar dat geldt nog niet voor iedereen. Nog steeds verdienen vrouwen minder dan hun mannelijke collega’s, zijn er vooroordelen die in- of doorstroom beperken en ligt seksuele intimidatie op de loer. Dat kan niet alleen anders, dat moet anders. En daarom is FNV Vrouw nu nog steeds zo actief als dat we altijd zijn geweest.

Lobby en actie

FNV Vrouw maakt als zelfstandige bond deel uit van FNV, de grootste vakbond in Nederland. FNV Vrouw zet zich in om de positie van vrouwen te verbeteren. Dat doen we door binnen de FNV aandacht te vragen voor zaken die voor vrouwen (extra) van belang zijn, door contacten met politici, door het opstellen van brandbrieven en aanbevelingen. Maar ook door lobby en actie zetten we onderwerpen voor vrouwen op de kaart.

Doe jij mee?

Door de krachten te bundelen maken we het verschil. Leden van FNV Vrouw kunnen zich vanuit hun positie, hun expertise en, of hun betrokkenheid inzetten. Of je nu een gevoelig onderwerp op de politieke agenda wilt zetten, een lokaal initiatief uit jouw buurt wilt ondersteunen of juist jouw mogelijkheden wilt verbeteren, wij helpen je met ons netwerk en onze ervaring. En wij hebben jou nodig om de wereld te veranderen. Doe je mee?