Vacature secretaris FNV Vrouw

Op dit moment hebben wij een vacature voor de functie van secretaris.

Als secretaris van het bestuur ben je lid van het dagelijks bestuur en ben je de spin in het web van de organisatie. Jouw organisatorisch en planmatig talent komt hier tot z’n recht, doordat je verantwoordelijk bent voor de agenda, organiseren van (bestuurs) events en het uitzetten/najagen van activiteiten.

Vind je het leuk om (vergader)stukken voor te bereiden en te schrijven en wil je ook een bijdrage leveren om de positie van de vrouw op de arbeidsmarkt te verbeteren? Solliciteer dan snel via post@fnvrouw.nl!

Meer weten over de functie? Lees hieronder wat je verantwoordelijkheden zijn.

De verantwoordelijkheden

 • Het inhoudelijk en organisatorisch voorbereiden van bestuurs- en ledenvergaderingen;
 • Verslaglegging van de bestuursvergaderingen, inclusief besluiten- en actielijst;
 • Zorgdragen voor het tijdig aanleveren van de vergaderstukken;
 • Eindverantwoordelijk voor de interne vereniging, netwerken, lokale groepen, verenigingscorrespondentie, het activiteitenplan en het activiteitenverslag;
 • Beleid en uitvoering van HRM.

Als secretaris in het bestuur ben je

 • Stressbestendig
 • Geordend en gestructureerd
 • Organisatorisch sterk
 • Daadkrachtig
 • Zowel mondeling als schriftelijk communicatief sterk

Als bestuurslid van FNV Vrouw

 • Heb je affiniteit met het thema vrouw en met de vakbond
 • Ben je gemiddeld 4 uur tot 8 uur per week beschikbaar om je rol uit te voeren

Elk bestuurslid is een actief betrokken, enthousiaste teamplayer, iemand die graag samen met anderen een eigen weg volgt en zich betrokken voelt bij vrouwenissues. Bestuursleden zijn loyaal, hebben de nodige bestuurservaring en zijn hands on. Zij zijn proactief, hebben affiniteit met de doelstellingen van FNV Vrouw en onderschrijven de visie van FNV Vrouw. Samenwerking, verbindingen leggen en de juiste netwerken benutten zijn belangrijk. Van een bestuurslid van FNV Vrouw wordt een groot voorstellingsvermogen verwacht, zij bekijkt zaken vanuit meerdere perspectieven, gaat op zoek naar informatie en is creatief. Zij verstaat de kunst om logisch te redeneren en snel tot doelgerichte acties te komen. Ook moet ze tegen een stootje kunnen en over doorzettingsvermogen beschikken.

Wat bieden wij jou?

FNV Vrouw biedt haar onbezoldigde bestuursleden een inspirerende organisatie die toegang biedt tot een breed scala aan netwerken van NGO’s, ministeries en politici tot belangengroepen. Als bestuurslid maak je deel uit van een diverse groep vrouwen die breed samenwerkt voor het goede doel. Je werkt nauw samen met de voorzitter, programmamanager en secretarieel medewerker.

Je vergadert ongeveer twee keer in de maand afwisselend in Amsterdam of Utrecht op het FNV kantoor. Daarnaast is het fijn als je je tijd flexibel in kan delen en regelmatig overdag contact kunt hebben met het personeel op kantoor (Amsterdam). In de functie van secretaris kun je je kwaliteiten voor de vrouwenzaak inzetten en verder ontwikkelen.

Denk je na het lezen van deze vacature dat de functie van secretaris iets voor jou kan zijn, mail dan je motivatiebrief met CV naar post@fnvvrouw.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met bestuurslid Emma Zuiderveen, e-mail: secretaris@fnvvrouw.nl.

Ken je iemand anders die een goede kandidaat zou kunnen zijn? Voel je dan vrij om deze vacature door te sturen.

Over FNV Vrouw

FNV Vrouw brengt vrouwen in contact met elkaar en biedt ze de mogelijkheid het beste te halen uit zichzelf, met als doel economische zelfstandigheid en bestaanszekerheid.

FNV Vrouw stimuleert arbeidsparticipatie door middel van actieve bestrijding van vooroordelen en discriminatie op de arbeidsmarkt. FNV Vrouw streeft naar een rechtvaardig inkomen voor alle vrouwen. En FNV Vrouw wil gelijke kansen op het kunnen bieden en ontvangen van zorg en een goede werk-privébalans. Centraal staan de wensen en behoeften van vrouwen die een structurele positie in de samenleving innemen, ongeacht onderlinge verschillen, diversiteit en ongelijkheden

Onze missie: een aantoonbare bijdrage leveren aan de persoonlijke groei van vrouwen in arbeid, inkomen en zorg.