Op maandag 15 oktober organiseert FNV Vrouw de conferentie ‘Zonder ervaringsdeskundigheid, geen goed armoedebeleid”, in het kader van het project ‘Beter Armoedebeleid Voor Vrouwen’.

Het programma van deze dag ziet er als volgt uit:

 • 13.00 uur – Inloop
 • 13.30 uur – Opening door Roos Wouters, dagvoorzitter
 • 13.45 uur – Project Beter Armoedebeleid voor vrouwen (BAVV) in vogelvlucht inclusief lancering – Toolkit – door Annemieke de Jong, projectleider BAVV
 • 14.00 uur – Aanbevelingen BAVV van stedelijk naar landelijk. Met medewerking van het terugspeeltheater ‘Wordt Vervolgd’www.wordtvervolgd.net
 • 15.00 uur – Pauze
 • 15.30 uur – Aanbieding aanbevelingen aan politici door Kirsten van den Hul, PVDA, Jasper van Dijk, SP & Corrie Brenk, 50+, Nevin Özütok, GL (Andere kamerleden nog onder voorbehoud)
 • 15.45 uur – Aankondiging zelfhulp boek “Geld is mijn vriend” van voorvrouw Renia Mers
 • 16.00 uur – Dialoog “Zonder ervaringsdeskundigheid, geen goed armoedebeleid” – Tijdens deze dialoog gaan wij in gesprek over het belang van ervaringsdeskundigheid bij het maken van goed (armoede) beleid met:
  Anush Avetisyan, BAVV voorvrouw Amsterdam
  Juslene Nanga Nguele, BAVV voorvrouw Amsterdam
  Maaike Zorgman, bestuurder FNV Uitkeringsgerechtigden
  Alfred Blokhuizen , ex gemeenteraadslid/statenlid Zuid-Holland, opinieschrijver en radio programmamaker
 • 16.45 uur – Dankwoord door Jennifer Meyer, programmamanager FNV Vrouw
 • 16.50 uur – Borrelen en napraten

Een van de vrijwilligers uit het project heeft een professioneel zelf hulp boek geschreven voor iedereen die meer overzicht en structuur wilt hebben in eigen financiën. Het boek geeft zij met hulp van FNV Vrouw uit, waarvan de lancering plaats vind tijdens de conferentie.

Het afgelopen jaar hebben verschillende voorvrouwen  (eveneens ervaringsdeskundigen) uit ons project ‘Beter Armoedebeleid Voor Vrouwen’ diverse bijeenkomsten door het land georganiseerd waarbij verhalen en verbeterpunten zijn opgehaald onder ervaringsdeskundigen ten aanzien van zowel het lokale als het landelijke armoedebeleid. Te samen hebben zij een pakket van aanbevelingen gevormd om armoede onder vrouwen (en hun kinderen) tegen te gaan.

Deelneemsters aan het project zijn zowel werkende als uitkeringsgerechtigde vrouwen, eenoudergezinnen, gezinnen van migranten- en vluchtelingenvrouwen, ZZP-ers en studerende moeder, allen met een (langdurig) laag inkomen, met of zonder schulden en woonachtig in verschillende gemeenten.

Tijdens de conferentie zal er ook aandacht zijn voor de overeenkomsten/gelijkenissen die zijn opgevallen tussen alle lokale aanbevelingen in de verschillende gemeenten. Ook zijn er landelijke aanbevelingen gevormd door de ervaringsdeskundigen, deze zullen tijdens de conferentie overhandigd worden aan de woordvoerders van de Tweede Kamer.

Wanneer? maandag 15 oktober 2018, van 13 tot 17 uur
Waar? Nieuwspoort, Lange Poten 10, 2511 CL Den Haag
Hoe aanmelden? Via de website www.FNVVrouw.nl, via onderstaand aanmeldformulier of telefonisch: 020-5816398

Je bent van harte welkom! Aanmelden kan via het formulier op deze pagina.

Voor meer informatie kun je terecht bij de projectleider Annemieke de Jong: Annemieke.dejong@fnvvrouw.nl