Word nu lid! 020 - 5816 398|post@fnvvrouw.nl

Save the date voor de armoedeconferentie!

2018-07-13T18:08:55+00:0013 juli, 2018|

Op maandag 15 oktober organiseert FNV Vrouw een conferentie over ervaringsdeskundigheid en het armoedebeleid in het kader van haar nieuwe project ‘Beter Armoedebeleid Voor Vrouwen’.

Het programma van deze dag maken wij later bekend maar wij kunnen al wel verklappen dat er een discussiepanel aanwezig zal zijn met woordvoerders van de Tweede Kamer om de dialoog aan te gaan met ervaringsdeskundigen en de vrijwilligers uit het BAVV project.

Een van de vrijwilligers uit het project heeft een professioneel zelf hulp boek geschreven voor iedereen die meer overzicht en structuur wilt hebben in eigen financiën. Het boek geeft zij met hulp van FNV Vrouw uit, waarvan de lancering plaats vind tijdens de conferentie.

Het afgelopen jaar hebben verschillende voorvrouwen  (eveneens ervaringsdeskundigen) uit ons project ‘Beter Armoedebeleid Voor Vrouwen’ diverse bijeenkomsten door het land georganiseerd waarbij verhalen en verbeterpunten zijn opgehaald onder ervaringsdeskundigen ten aanzien van zowel het lokale als het landelijke armoedebeleid. Te samen hebben zij een pakket van aanbevelingen gevormd om armoede onder vrouwen (en hun kinderen) tegen te gaan.

Deelneemsters aan het project zijn zowel werkende als uitkeringsgerechtigde vrouwen, eenoudergezinnen, gezinnen van migranten- en vluchtelingenvrouwen, ZZP-ers en studerende moeder, allen met een (langdurig) laag inkomen, met of zonder schulden en woonachtig in verschillende gemeenten.

Tijdens de conferentie van 13.00-17.00 zal er ook aandacht zijn voor de overeenkomsten/gelijkenissen die zijn opgevallen tussen alle lokale aanbevelingen in de verschillende gemeenten. Ook zijn er landelijke aanbevelingen gevormd door de ervaringsdeskundigen, deze zullen tijdens de conferentie overhandigd worden aan de woordvoerders van de Tweede Kamer in NIeuwspoort Den Haag.

Wil je dit niet missen? Geef je dan alvast op door onderstaand aanmeldformulier in te vullen! Je ontvangt dan ter zijner tijd vanzelf een uitnodiging en het programma.

Voor meer informatie kun je terecht bij de projectleider Annemieke de Jong: Annemieke.dejong@fnvvrouw.nl

Aanmeldformulier

WordPress Image Lightbox
X