Online webinar op 17 juni 17:00

Doet feminisme er nog toe in deze tijd? En wat voor soort feminisme dan? Gaat het alleen maar om quota’s voor meer vrouwen in de top? Gaat het om de loonkloof? Het doorbreken van het glazen plafond? En wie veegt daarna de scherven op?

Meer vrouwen in de Tweede Kamer, zeker. Maar is het hedendaags feminisme ook voor kassa medewerkers in de supermarkt? En, hoe verhoudt het hedendaags feminisme zich tot een man, of een non-binair persoon?

Sprekers:
*Anja Meulenbelt, bestuurslid van Amsterdam BIJ1 en al een halve eeuw feminist. Anja zal spreken over waarom BIJ1 feministisch is en op welke manier. Een kritische blik op feminisme en klasse anno 2020 en tijdens corona.

*Eva Yoo Ri Brussaard, oprichter en voorzitter van de stichting Single SuperMom, het grootste netwerk voor alleenstaande moeders in ons land. Single SuperMom zet zich in voor de gelijkwaardigheid, emancipatie en economische zelfstandigheid voor alleenstaande moeders.

Moderator: Marieke Anna Hermsen, fractiemedewerker Amsterdam BIJ1.

Na de lezing is er ruimte voor gesprek, vragen en discussie. Geef je op om de sessie online bij te wonen door een mailtje te sturen naar Amsterdam@bij1.org. Vermeld:
– je naam
– welke sessie je wilt bijwonen
– eventueel kun je vooraf een vraag insturen

**Leestip: “Corona en single moms: het wordt tijd dat ouderschap weer op de politieke agenda komt.” Door: Anja Meulenbelt. https://amsterdam.bij1.org/articles/corona-en-single-moms-ouderschap-op-politieke-agenda