FNV Vrouw 70 Jaar

Voor een vrouwproof arbeidsmarkt

Al 70 jaar inzet voor de vrouw in betaalde en onbetaalde arbeid

FNV Vrouw bestaat op 27 januari 2018 70 jaar, alle reden dus voor een feestelijk jubileumjaar! Al 70 jaar zet FNV Vrouw zich in voor het verbeteren van de positie voor vrouwen op het gebied van onbetaalde en betaalde (zorg)arbeid. En dat blijven wij doen; FNV Vrouw blijft zich inzetten voor het vrouwproof maken van de arbeidsmarkt.

F-party: de aftrap van ons jubileumjaar!

Op 27 januari trappen wij het jubileumjaar af met onze F-party in Amsterdam. Een F-party voor FNV Vrouwen, voor feministen, voor females en iedereen die ons een warm hart toedraagt. Tijdens deze F-party nemen wij alle aanwezigen mee op reis langs de wapenfeiten van de afgelopen 70 jaar. En we blikken vooruit op onze aanpak om de arbeidsmarkt vrouwproof te maken.

Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER), heeft op 27 januari tijdens de F-party een speech gehouden, deze speech kun je hier teruglezen.

Mini-party’s

Naast de F-party in Amsterdam organiseert FNV Vrouw ook mini-party’s (lokale, feestelijke bijeenkomsten) door het hele land voor onze trouwe leden. Want dankzij deze leden zijn we immers gekomen waar we nu staan! Vandaar dat we dit met jou willen vieren. Wil jij daarbij zijn? Meld je dan aan voor een van de de mini-party’s via post@fnvvrouw.nl.

Dialoogtafels, praat jij mee?

Om de arbeidsmarkt vrouwproof te maken beginnen we met dialogen met onze achterban. Het doel: horen welke drempels zij (hebben) ervaren bij het (willen) betreden van de arbeidsmarkt anno nu. Hiervoor hebben we voor de eerste helft van 2018 meerdere dialoogtafels gepland met o.a. vrouwelijke starters op de arbeidsmarkt, LHBTI-vrouwen, werkende moeders en pittige plussers. Hier vind je het volledige overzicht van de data, locaties en thema’s van de dialoogtafels.

Behoor je tot de doelgroep of heb je expertise over de doelgroep en wil je meepraten? Dan horen we graag van je. Jouw mening draagt bij aan de ontwikkeling van een keurmerk om de arbeidsmarkt vrouwproof te maken. Meld je daarvoor aan via post@fnvvrouw.nl

Verder na 2018, doe jij mee?

Ook zullen we bepalen welke thema’s in de periode na ons jubileumjaar onze aandacht verdienen. Eind 2018 sluiten wij dit jaar dan af met een spetterende slotbijeenkomst waarop wij de resultaten van dit jaar delen met onze achterban en iedereen die meedeed in ons jubileumjaar. En dan gaan we natuurlijk verder om nog meer resultaten te boeken. Daar kunnen we alle hulp bij gebruiken, ook die van jou.

Doe mee om de arbeidsmarkt vrouwproof te maken en word lid van FNV Vrouw.