Logo netwerk vrouwen FNV  
13 november 2015 | EDITIE 20
 

Samen de schouders eronder zetten?

Het bestuur van Netwerk Vrouwen FNV is op zoek naar nieuwe bestuursleden! We zoeken onder andere een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. Het Netwerk Vrouwen FNV heeft in haar 2 jarig bestaan al veel mooie dingen georganiseerd met en voor vrouwen. Het doel van het Netwerk is om vrouwen met elkaar in contact te brengen/te houden, de gezamenlijke belangen helder te maken en er actief mee aan de slag te gaan. Wij doen dit onder andere door bijeenkomsten te organiseren zoals op 8 maart, internationale vrouwendag. Het bestuur zit vol nieuwe plannen en we zouden graag enthousiaste vrouwen toevoegen aan ons team. Wil je eerst meer weten? Stuur dan (voor 15 december) een mail naar netwerkvrouwenfnv@gmail.com, dan nemen we contact met je op. Profielschetsen van de verschillende functies zijn beschikbaar. De verkiezingen worden gehouden op donderdag 7 januari 2016.
 

Maak jij de volgende nieuwsbrief van het Netwerk ?

Het Netwerk is dringend op zoek naar een of meerdere vrouwen die de website en de nieuwsbrief willen beheren. Het werk bestaat uit het plaatsen van berichten op de website en het maken en verzenden van de nieuwsbrief. De berichten daarvoor worden aangeleverd, maar eigen initiatief is natuurlijk altijd welkom. Lijkt dit je wat? Stuur dan snel een mailtje naar netwerkvrouwenfnv@gmail.com , want dan kun je nog meedoen aan de gratis training die gegeven wordt in december. Vermeld er dan even bij welke dag voor de training je voorkeur heeft, 14 of 17 december.
 

Online meepraten over de FNV visie op de toekomst

De wereld verandert door vergrijzing, oprukkende robots en klimaatverandering. Wat betekent dat voor jouw werk en inkomen? En voor de koers van de FNV? Praat mee in een online-sessie op 23 november (van 20 tot 21 uur). Jouw input is belangrijk voor het FNV congres in 2017.

Lees meer
 
 

10 december Hoorzitting Racisme op en rond de werkvloer

Op donderdag 10 december vanaf 19.00 ben je van harte uitgenodigd om mee te praten over Racisme op en rond de werkvloer. Tijdens deze hoorzitting worden ervaringen van racisme gedeeld, besproken en bediscussieerd. Scherpe meningen van de panelleden worden afgewisseld met die van de zaal. Aanbevelingen worden gemaakt voor de FNV en de deelnemers, zodat de FNV en deelnemers racisme op en rond de werkvloer herkennen en kunnen aanpakken. Aanmelden voor 3 december: diversiteit@abvakabo.nl

Lees meer
 
 

Regio Netwerk bijeenkomsten

De regionale Netwerken Vrouwen FNV organiseren nog bijeenkomsten in Flevoland op 26 november en in Noord Nederland op 27 november. In de agenda vind je meer informatie, ook over andere bijeenkomsten.

Lees meer
 
 

26 november Training ‘Lekker divers' voor OR-leden.

Ben jij lid van de OR van jouw bedrijf of organisatie en wil jij ook dat alle werknemers gelijk behandeld worden? Vind jij het belangrijk dat migranten jongeren net als andere jongeren een stageplaats en baan krijgen? Dat 50 plussers en arbeidsgehandicapten een kans maken op de arbeidsmarkt en vrouwen gelijke kansen hebben? Kom dan naar de OR-training en train jezelf hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. De training wordt gegeven in het regiokantoor, Varrolaan 100 te Utrecht, van 10.00 – 17.00 uur. Meld je aan voor 19 november op diversiteit@bg.fnv.nl en vermeld OR-training261115. Je ontvangt dan de bevestiging, programma en routebeschrijving.

 
 
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Netwerk Vrouwen FNV
E-mail: post@fnvvrouw.nl
Postbus 8576 | Amsterdam | www.fnvvrouw.nl