29 november Internationale Dag van de vrouwelijke mensenrechten activisten

27 november 2013

Op 29 november is het de Internationale Dag van de vrouwelijke mensenrechten activisten.
Op deze dag aandacht voor de #VogelvrijeVrouwen campagne van Mama Cash en IM-Defenders. Mama Cash is het oudste internationale vrouwenfonds van de wereld. Daarmee worden groepen vrouwen en meiden over de hele wereld gesteund die met vernieuwend activisme voor de rechten van hun community opkomen. IM-Defenders is een initiatief van 6 verschillende organisaties die zich sterk maken voor de veiligheid van vrouwelijke mensenrechtenactivisten in Midden-Amerika en Mexico.

#VogelvrijeVrouwen-Jouw tweet geeft haar vleugels
Als mensenrechtenactiviste krijg je in Mexico en Midden-Amerika onherroepelijk te maken met moord, verkrachtingen, doodsbedreigingen, getreiter of willekeurige arrestaties. Daarom staan deze vrouwen vaak alleen, omdat hun werk heel gevaarlijk is. Met de #VogelvrijeVrouwen campagne laten we aan deze mensenrechtenactivistes zien dat wij, in Nederland, hen bewonderen en steunen.

Iedereeen wordt opgeroepen om op 29 november tussen 16 en 18 uur een twitter-explosie versturen naar deze vrouwenrechtenactivisten. Hiermee zetten wij hen op de kaart én de problematiek waarmee zij kampen.

-          Er staan een heleboel tweets klaar op deze pagina: http://www.vogelvrijevrouwen.nl/jouw-tweet-geeft-haar-vleugels/ Ze zijn met een druk op de knop de tweeten!

-          Ook zijn er 17 filmpjes die leuk zijn om te delen via Facebook of Twitter op deze pagina: http://www.vogelvrijevrouwen.nl/laatste-nieuws/oproepen-om-massaal-te-twtteren/

-          Portretten van de ‘vogelvrije’ vrouwen op deze pagina: http://www.vogelvrijevrouwen.nl/gezichten/vogelvrije-vrouwen-in-meso-amerika/

Deel deze pagina Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen