Inspirerende ALV FNV Vrouw – 20 mei 2017

22 mei 2017

De Algemene Leden Vergadering is voor FNV Vrouw altijd een mooi moment om met haar achterban samen te komen. De Utrechtse binnenstad was dit keer de setting voor een dag met bekende gezichten en nieuwe ontmoetingen. 

We zijn, als FNV Vrouw, ontzettend dankbaar om jaar na jaar bijeen te komen met een aantal trouwe leden, die nog steeds dezelfde doelstellingen delen; economische zelfstandigheid en bestaanszekerheid voor alle vrouwen. Als je leden hebt die al zoveel jaar meedraaien, besef  je  weer dat het werk van FNV Vrouw nog steeds van belang is: ‘We strijden nog steeds tegen dezelfde problemen als 30 jaar geleden’, hoorden we vanuit de zaal. Emancipatie moet dan ook onverminderd hard op de politieke agenda blijven staan. Eerlijke verdeling van arbeid en zorg en inkomen, vrouwen uit de armoede helpen en het ondersteunen van gevluchte vrouwen, we blijven ons inzetten voor gelijke kansen.

Ook op de agenda van de ALV stond het verwelkomen van een nieuwe lichting bestuursleden die zich gaat inzetten voor deze missie. Hun focus ligt op het betrekken van meer jonge vrouwen bij de visie van FNV Vrouw en het zichtbaarder maken van FNV Vrouw via zoveel mogelijk kanalen. Uiteraard ook via het magazine - dat werd ons wel duidelijk gemaakt tijdens de ALV - die mag nooit verdwijnen van onze leden! 

We namen  afscheid van drie leden die zich de afgelopen jaren geweldig hebben ingezet voor FNV Vrouw. Uiteraard vertrokken ze niet voordat ze op de valreep nog hun bijdrage hebben geleverd aan de rondetafelsessie ‘Meer vrouwen uit de armoede’. Samen met leden en niet-leden hebben we mooie en soms felle discussies kunnen voeren over dit nieuwe project. De bevlogenheid waarmee iedereen input heeft geleverd geeft ons nieuwe energie voor het komende jaar. We gaan ons weer inzetten voor de persoonlijke groei van vrouwen in al hun diversiteit en echte banen. Samen zetten we FNV Vrouw weer op de kaart.

Deel deze pagina Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen