8 maart demonstratie: “Een andere toekomst, een beter bestaan. Weg met de oorlog, vrouwen vooraan!”

1 maart 2016

 Op dinsdag 8 maart 2016 wordt in het kader van Internationale Vrouwendag een demonstratie vanaf de Dam georganiseerd door het 8 maartcomité Amsterdam. Aansluitend is er een feestelijke manifestatie met optredens, discussies en zelfverzorgd buffet.

Het motto van deze 8 maartviering 2016 in Amsterdam is “Een andere toekomst, een beter bestaan. Weg met de oorlog, vrouwen vooraan!”

Op 8 maart gaan vrouwen in de hele wereld de straat op voor rechten van vrouwen en meisjes, tegen onderdrukking, voor zelfbeschikkingsrecht, zo ook in Nederland. Op Internationale Vrouwendag demonstreren vrouwen op de hele wereld om de wederzijdse ondersteuning en onderlinge solidariteit in de strijd van alle vrouwen vooruit te brengen.

In het bijzonder geven we dit jaar aandacht aan de strijd van het Koerdische volk tegen de Turkse staatsterreur, zowel in Turkije als in Kobani in Rojava. Rojava staat voor de vooruitstrevende strijd voor vrijheid en democratie. Rojava is een voorbeeld van strijd voor vrouwenrechten en voor de bevrijding van de vrouw. Daar wordt succesvol een democratisch zelfbestuur opgebouwd, waar vrouwen en mannen gezamenlijk bestuurders zijn. Wij steunen de strijd van alle Koerdische vrouwen en mannen voor hun bevrijding!

Een ander belangrijk onderwerp van de manifestatie op 8 maart is de deelname van de Nederlandse delegatie aan de 2e Wereldvrouwenconferentie van basisvrouwen 2016 in Nepal! "Vrouwen beklimmen de hoogste bergen" is het motto van de oproep voor deze conferentie die van 13-18 maart in Kathmandu wordt gehouden.

Voor de bevrijding van de vrouw moeten vele bergen en hindernissen overwonnen worden. Overal ter wereld doen vrouwen ervaringen op in hun strijd tegen uitbuiting en onderdrukking. Zoals in Bangladesh waar vrouwen en meisjes zich organiseren en massaal in staking gaan tegen de mensonterende omstandigheden in de textielfabrieken. In de Filipijnen waar vrouwen strijden voor een menswaardig bestaan. In Iran en Afghanistan waar vrouwen eisen dat er een einde komt aan eermoord, verkrachting en politieke vervolging. In Nederland waar verzorgsters en schoonmaaksters voorop gaan in de strijd tegen de miljardenbezuinigingen.

Op 8 maart benadrukken de wederzijdse solidariteit van alle vrouwen en blazen we nieuw leven in de strijdbare vrouwenbeweging in Nederland!

Wanneer: dinsdag 8 maart 2016, 18:00-21:00
Waar: op de Dam vanaf 18:00, vertrek optocht 18:30 en vanaf 19:30 in gebouw HTIB, 1ste Weteringplantsoen 2C, Amsterdam

Meer info: www.8maartAmsterdam.nl, 8maartcomite@gmail.com

Contact: Jane 06-24147710, Natasha 06-34340608

Deel deze pagina Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen