Logo FNV Vrouw  
25 juni 2014 | NIEUWSBRIEF 45
 

Nieuw FNV Vrouwen Magazine

Het nieuwe nummer van het E-Mag@zine van FNV Vrouw is uit. Burgemeester Annemarie Jorritsma siert de voorpagina en memoreert in haar column haar vader die destijds al zei dat ook meisjes hun eigen kostje moeten verdienen. Vier vrouwen met een leidinggevende functie vertellen hoe ze zich handhaven aan de top en wat ze doen om de positie van vrouwen te verbeteren. Verder een artikel over hoe rolpatronen door reclame en speelgoed worden versterkt, nieuws over de activiteiten van FNV Vrouw en als extra een fotoreportage van de algemene ledenvergadering. Ga dus snel naar het FNV Vrouw Mag@zine. Lees meer
 

MELDPUNT zwangerschapsuitkering zelfstandigen

FNV Vrouw zet zich in voor een meldpunt bij de FNV voor zelfstandigen die tussen 2004 en 2008 hun zwangerschapsuitkering misliepen en neemt alvast het voortouw. Alle 17.000 zelfstandig werkende vrouwen die tussen 2004 en 2008 zonder zwangerschapsuitkering moeder werden moeten gecompenseerd worden door de Staat der Nederlanden. Dit heeft het CEDAW-Comite dat toeziet op de naleving van het VN-Vrouwenverdrag eerder dit jaar uitgesproken in een klachtprocedure. Die was aangespannen door zes FNV-leden die een kind kregen nadat de eerste zwangerschapsuitkering voor zelfstandigen is afgeschaft. Als jij tot de groep zelfstandigen zonder zwangerschapsuitkering hoort, meld je dan alvast via post@fnvvrouw.nl met je naam, adres, emailadres en geboortedatum. Dan houden we je op de hoogte. En: zoek zelf vast uit hoe hoog je belastbaar inkomen destijds was (bij de belastingdienst, als je zelf je administratie over dat jaar al vernietigd hebt). Dat kon je voor het vervolg wel eens nodig hebben.
 

FNV Vrouw met volle kracht vooruit

Dat besloten de leden van FNV Vrouw tijdens de Algemene Leden Vergadering op 13 juni. FNV Vrouw blijft als zelfstandige vereniging meedoen binnen de FNV, maar gaat niet op in het Netwerk Vrouwen FNV, het sectoroverstijgende netwerk voor vakbondsvrouwen. Dat besluit was na de uitvoerige toelichting snel genomen. Er is onvoldoende draagvlak voor binnen de FNV, dus we richten ons op de eigen toekomst. En daarvoor zijn plannen genoeg, bleek wel tijdens het Worldcafe. Volop goede idee├źn hadden de deelneemsters voor onderwerpen, acties en activiteiten voor de komende jaren. Gevoed met inspiratie en met nieuwe zin gaat het bestuur hiermee aan de slag om een activiteitenplan voor de komende jaren op te stellen.
 

4 juli LGBTalkshow Diversiteit op het werk

Het netwerk Roze FNV organiseert deze talkshow in het Dafmuseum in Eindhoven. Leuk om de Dafjes van dichtbij te aanschouwen, maar vooral om indrukwekkende personen aan het woord te horen over Diversiteit op het werk en Uit de kast werkt beter. Eindhoven is Rozestad 2014. Met allerlei activiteiten waarin LGBTers aan de wereld laten zien dat ze trots zijn op wie ze zijn. Ook de FNV doet hieraan mee, want binnen de FNV is iedereen welkom en mag je zijn woe je bent. Toegang gratis voor FNV leden. Tijd: 16.00 tot 19.00 uur Locatie: DAF museum Tongelresestraat 27, Eindhoven Aanmelden: info@netwerkrozefnv.nl

Lees meer

Geschiedenis vrouw en vakbeweging

Op de website Het geheugen van de vakbeweging van de VHV wordende komende tijd in toenemende mate verhalen geplaatst over vakbondsvrouwen, vrouwelijke werknemers, de steun maar ook de weerstand van vakbondsmannen. Daarbij krijgt de redactie steun van een werkgroep vanuit FNV Vrouw. Neem een abonnement op de nieuwsbrief en wordt donateur van de VHV. Daarmee steun je het werk om de vakbondsgeschiedenis in beeld te brengen en dat geheel door vrijwilligers wordt gedaan. En heb je zelf informatie over vakbondsvrouwen, laat het ons weten: post@fnvvrouw.nl.

Lees meer
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van FNV Vrouw
E-mail: post@fnvvrouw.nl
Postbus 8576 | Amsterdam | www.fnvvrouw.nl