Logo FNV Vrouw  
8 mei 2014 | NIEUWSBRIEF 43
 

Vacature bureaucoordinator FNV Vrouw

FNV Vrouw zoekt voor het landelijk kantoor in Amsterdam een bureaucoordinator voor 24 uur per week per 1 januari 2015. Een spin in het web die de missie van FNV Vrouw op een inspirerende wijze kan vormgeven. Je zorgt samen met het bestuur voor een goed functionerende organisatie. Je coordineert de werkzaamheden en zorgt dat de in het activiteitenplan beschreven doelen worden behaald en de projecten en activiteiten worden uitgevoerd. Interesse? Lees dan de profielschets en reageer voor 6 juni. Lees meer
 

Praat mee over toekomst FNV Vrouw

Inspirerend, uniek en slagvaardig. Dat is FNV Vrouw en dat blijven we. Maar hoe gaan we dat de komende jaren doen? Welke onderwerpen zijn voor vrouwen van belang? Welke activiteiten moet FNV Vrouw organiseren? Wat is daar voor nodig? Hoe betrekken we meer vrouwen daarbij? Dat staat centraal op de algemene ledenvergadering van FNV Vrouw op 13 juni van 13.00 tot 17.00 uur in Utrecht. Jouw mening telt! Doe mee en meld je snel aan via post@fnvvrouw.nl o.v.v. deelname 13 juni. Je ontvangt in week 21 dan meer informatie.
 

14 mei Vakbondsdebat sociaal Europa

De FNV is voor een sociaal Europa. Daarom organiseert de FNV dit vakbondsdebat, waarin de werknemer en de werkplek centraal staat. Kandidaat Europarlementariers wordt gevraagd zich hard te maken voor concrete werknemersbelangen zoals de bescherming en veiligheid op de werkplek. Met Agnes Jongerius (PvdA), Dennis de Jong (SP), Bas Eickhout (GL), Esther de Lange (CDA) en Cora van Nieuwenhuizen (VVD). Waar: Muntgebouw, Leidseweg 9, Utrecht van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden info@koopkrachtenechtebanen.nl

23 mei Succes vieren compensatie zwangere zelfstandigen

Het VN-Vrouwenrechtencomite heeft de Nederlandse overheid laten weten dat deze de gemiste zwangerschapsuitkering voor zelfstandigen moet compenseren. Tussen 2004 en 2007 was er geen publieke zwangerschapsuitkering voor zelfstandig werkenden. Netwerk VN-Vrouwenverdrag, Vereniging voor Vrouw en Recht en het Proefprocessenfonds Clara Wichmann organiseren daarom een feestelijke bijeenkomst. Na 9 jaar procederen kunnen we het glas heffen op de goede afloop. FNV Vrouw is gastvrouw van deze feestelijke gebeurtenis. FNV-kantoor, Naritaweg 10 in Amsterdam van 15.30 tot 17.30 uur. Aanmelden bij VVR.

Lees meer

Funda Mujde fietst naar Istanbul

Cabaretiere en actrice Funda Mujde gaat deze zomer in 3 maanden tijd van Amsterdam naar Istanbul fietsen. Een bijzondere fietstocht, omdat Funda een incomplete dwarslaesie heeft. Zij vertrekt op 28 mei vanuit het Olympisch Stadion. Voor de reis is 20.000 euro nodig. Hulp, sponsors en donaties kan ze goed gebruiken. Wat overblijft wordt door de stichting Bewegen is Leven ingezet voor de strijd tegen obesitas bij kinderen.

Lees meer

Handige app over werk en zwangerschap

Op 11 mei, Moederdag, komt de Werk & Zwangerschap app van de FNV uit. Met deskundig en betrouwbaar advies over werken tijdens je zwangerschap.

Lees meer

16 mei Brengen vrouwen de echte vernieuwing?

Dat is het thema bij de oprichting van het Netwerk Vrouwen FNV Oost op 16 mei. Met een lezing door Louise Boelens over dit onderwerp en een workshop over vrouwen macht en nieuwe organisatievormen, begeleidt door Jolanda Kirpensteijn. Tineke van der Kraan, directeur FNV Vrouw, verricht de opening. Van 15.00 tot 18.00 uur in Gebouw Landstede, Fuchsiastraat 1 lokaal F235, Zwolle. Aanmelden: post@fnvvrouw.nl o.v.v. Netwerk Vrouwen FNV Oost 16 mei.

22 mei Kies een Vrouw

Minder dan 35% van de leden van het Europees Parlement is vrouw. Dat kan en moet beter! Stem daarom op 22 mei op een vrouw. Ook Europarlementariƫrs en de European Women's Lobby voert actie: No Modern Democracy without Gender Equality!

Lees meer

26 juni Netwerkbijeenkomst FNV Vrouwen

Op 26 juni is er weer een landelijke bijeenkomst van het Netwerk Vrouwen FNV. Het onderwerp is: Gewoon goed werk: werken aan geluk. Hoe wordt je een gelukkige werknemer, wat is er nodig om voldoening te hebben in je werk? Tijd: 19.00 tot 21.30 uur, inloop vanaf 17.30 uur met eenvoudige maaltijd. Naritaweg 10, Amsterdam.

Lees meer
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van FNV Vrouw
E-mail: post@fnvvrouw.nl
Postbus 8576 | Amsterdam | www.fnvvrouw.nl