Logo FNV Vrouw  
30 oktober 2013 | NIEUWSBRIEF 35
 

Nieuwe E-Mag@zine FNV Vrouw

Het nieuwe nummer van het E-Mag@zine van FNV Vrouw is uit. Weer een prachtig nummer met op de cover Ellie Lust, politiewoordvoerder Amsterdam. In haar column vertelt zij over haar passie en drijfveren. Passie, dat is het thema van dit Magazine. Een prachtig interview met Dorien Mijksenaar, raadslid voor GL en actief in FNV Vrouw. Mooie quotes van 5 landelijke politica en de bestuursleden van FNV Vrouw. En veel berichten over wat er speelt in vrouwenland en als extra prachtige fotos van activiteiten. Lezen? Ga dan snel naar het FNV Vrouw Mag@zine. Lees meer
 

Talentenmarathon Netwerk Vrouwen FNV

De Talentenmarathon van het Netwerk Vrouwen FNV op 2 november was een groot succes. Deelneemsters aan het netwerk brachten hun talenten voor het voetlicht met een workshop, coaching of presentatie zodat andere vrouwen daar de vruchten van konden plukken. Er waren 14 verschillende workshops, coaching, stylingsadvies en fotografie. De opening werd verricht door Mariette Patijn, hoofdbestuurder FNV in beweging die opriep om te twitteren over de demonstratie van de domestic workers in Amsterdam. Ook was er een internationale gast: de algemeen secretaris van SEWA, Jyoti Macwan. SEWA staat voor de Self Employed Womens Association. SEWA is een Indiase vakbond voor arme, veelal zelfstandig werkende vrouwen.

Lees meer

Slotbijeenkomst Social Media Maatjes

Tijdens het project Social Media Maatjes maakten 10 Social Media Masters 55+ vrouwen wegwijs in de wereld van Social media. Ongeveer 35 vrouwen ontdekten platformen als Skype, LinkedIn, Twitter en/of Facebook. Op 15 november is de slotbijeenkomst waar FNV Vrouw en de deelnemers de ervaringen met de ontwikkelde en gebruikte methodiek voor het voetlicht brengen. Ook krijgen de Social media maatjes hun certificaat uitgereikt door Tineke van der Kraan, directeur FNV Vrouw.

Lees meer

Meet en Eat

Op 12 december van 18.00 tot 20.00 uur sluiten FNV Vrouw en het Netwerk Vrouwen FNV het jaar af met een Meet en Eat in het bedrijfsrestaurant van de FNV in Amsterdam. Tijdens een hapje en een drankje blikken we terug, maar ook vooruit. Wat wil je dat er voor vrouwen wordt gedaan? Aan welke onderwerpen moeten we de komende tijd meer aandacht besteden? Heb je ideeen, laat ze ons weten of kom ze zelf vertellen in de speakerscorner! Iedereen is van harte welkom en kan zich aanmelden via post@fnvvrouw.nl

Lees meer

Meer wonderen doen met weinig geld

In november 2013 organiseren FNV Vrouw en NOOM drie bijeenkomsten met oudere vrouwen die in vrijwilligerswerk of betaald werk ervaring hebben met de armoedeproblematiek. Met experts uit clientenraden, schuldhulpverlening, ouderenadviseurs, vanuit kerk of moskee, seniorenraden of politieke partijen wordt nagedacht over knelpunten en oplossingen voor de armoede onder oudere vrouwen. Met de uitkomsten van de bijeenkomsten maken we een speerpuntenkaart die gebruikt kan gaan worden in de lokale beleidsbeinvloeding.

Lees meer

FNV Actiedag 30 november

Ga voor koopkracht en echte banen. Dat is de oproep van de FNV aan haar leden. Miljarden bezuinigen werkt niet, dus hoogste tijd voor een ander geluid. Daarom start de FNV op 30 november in Utrecht de campagne voor koopkracht en echte banen. Ook FNV Vrouw zal op die dag van zich laten horen en aandacht vragen voor de gevolgen van de bezuinigingen voor vrouwen.

Lees meer

NVR symposium De kracht van een vrouw

Op 21 november 2013 in Den Haag viert de Nederlandse Vrouwen Raad dat zij 115 jaar is en nog bruisend van energie. Tijdens het minisymposium De Kracht van een Vrouw passeren verschillende krachtige vrouwen de revue. Gastspreker prof.dr. Mirjam van Reisen, hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg, belicht de kracht van Marga Klompe, niet alleen de eerste vrouwelijke minister, maar ook een van de eerste Vrouwenvertegenwoordigers naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Ook wordt afscheid genomen van Dieny Scheffer die de NVR ruim 7 jaar als voorzitter heeft aangevoerd. Van 19.00 tot 20.15 uur Symposium De Kracht van een Vrouw en van 20.15 tot 21.00 uur Borrel t.g.v. 115 jaar NVR en afscheid van voorzitter Dieny Scheffer.

Lees meer
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van FNV Vrouw
E-mail: post@fnvvrouw.nl
Postbus 8576 | Amsterdam | www.fnvvrouw.nl