FNV: Discussiebijeenkomst Alkmaar over vrouwen en Robotisering

6 maart 2017

Raken vrouwen hun banen kwijt aan robots? Daarover gaat een discussiebijeenkomst van Lokaal FNV Alkmaar en FNV Vrouw op dinsdag 7 maart ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag.

Robotisering en digitalisering vormen zowel kansen als bedreigingen voor verschillende werknemers in Nederland. Uit onderzoek van de FNV en waarnemingen van vakbondsleden, blijkt dat de werkgelegenheid met name bij vrouwen steeds meer in gevaar komt. In het kader van internationale vrouwendag organiseert Lokaal FNV Alkmaar in samenwerking met FNV Vrouw op dinsdag 7 maart een bijeenkomst met leden die werken (of gewerkt hebben) in branches waar robotisering plaatsvindt. De bijeenkomst vindt plaats in de oude Ringersfabriek in aan de Noorderkade 1027 in Alkmaar om 19:00 uur

Robotisering verslechtert vooral de arbeidspositie van vrouwen

De afname van de arbeidsparticipatie van vrouwen in Nederland komt voornamelijk door technologische factoren, zoals: robotisering, digitalisering, 3D-printing en big data. Veel vrouwen hebben kantoor- en administratieve banen, die mede door deze automatisering en digitalisering verloren gaan. Tegelijkertijd zijn vrouwen juist ondervertegenwoordigd in de STEM-sectoren (science, technology, engeneering en mathematical).

Esther de Jong (Atria kennisinstituut) en Pim Paulusma (beleidsmedewerker FNV) zullen aanwezig zijn op de bijeenkomst en zullen een presentatie houden over de effecten, kansen en gevolgen van robotisering.

Deel deze pagina Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen