ARCHIEF FNV VROUWEN MAGAZINE

FNV Vrouwenmagazine juni 2017

Juni 2017
Dit keer een special over PITTIGE PLUSSERS, deze 40+ vrouwen met veel werkervaring mogen er wezen! Alleen hebben de arbeidsmarkt en werkgevers ANNO 2017 nogal wat moeite om door hun leeftijd heen te kijken. Heel jammer want deze vrouwen hebben veel te bieden. Precies om die reden schenkt FNV Vrouw aandacht aan dit thema met een gepassioneerde column van Patty Knoops, initiatiefnemer van Kijk Haar!, met de visie van FNV Vrouw op dit onderwerp en geeft zij een kijkje in de power van een aantal PITTIGE PLUSSERS.

FNV Vrouwenmagazine maart 2017

Maart 2017 
Precies 100 jaar geleden, in 1917 kregen de vrouwen in Nederland passief kiesrecht. Daarom dit keer een special over VROUWEN EN POLITIEK. Vanuit verschillende invalshoeken is bekeken wat er sindsdien is veranderd op het gebied van vrouwen en politiek. In dit nummer een column van Khadija Arib, Kamervoorzitter van de Tweede Kamer. Samen met ons wacht zij nog op de 1ste vrouwelijke minister-president. Verder in dit nummer ook een overzicht van de voorvechtsters in de politiek en de visie van FNV Vrouw op het huidige politieke klimaat.

FNV Vrouwenmagazine oktober 2016

Oktober 2016
Anno eind 2016 blijkt uit een onderzoek van de Sociaal-Economische Raad (SER) dat werkende mensen nog te vaak in de problemen komen als ze mantelzorg verlenen of kinderen hebben. De combinatie van betaald werk en mantelzorg of kinderopvang leidt geregeld tot stress-en gezondheidsklachten. Onze special over WERK-PRIVE BALANS sluit daar heel goed op aan. Met als primeur op de cover onze 1ste mannelijke columnist: Jens van Tricht. Hij deelt met ons zijn visie op het moderne gezinsleven en een goede work-life balance. Verder in dit nummer nog een aantal (werk-prive balans) ervaringsverhalen en de visie van FNV Vrouw op dit thema.

FNV Vrouwenmagazine juni 2016

Juni 2016
Special over VLUCHTELINGENVROUWEN met de visie van Elizabeth Bereket op de huidige vluchtelingenproblematiek. Elizabeth is projectleider bij VluchtelingenWerk Amsterdam en kwam op jonge leeftijd als vluchteling naar Nederland. Zij maakt zich hard voor een humanitaire visie op de opvang van vluchtelingen in hun regio en hier in Europa. Deze visie deelt ook Melissa Fleming van de vluchtelingenorganisatie van de VN, te zien in de bijgevoegde Ted Talks. Verder in dit nummer ook een terugblik op en fotoreportage van onze ALV, een kennismaking met onze nieuwe bestuursleden, de visie van FNV Vrouw op vluchtelingenvrouwen en het voorgenomen project voor deze doelgroep.

FNV Vrouwenmagazine februari 2016

Februari 2016
Special over EEN LEVEN LANG LEREN met een column van Beatrice Boots, directielid platform Betatechniek en programmamanager Techniekpact. Zij pleit voor meer meisjes aan de beta of technische studies. Simpelweg omdat dit in de toekomst garant zal staan voor meer baanzekerheid. De artikelen in dit magazine belichten hoe leren in de verschillende fasen in je leven verloopt. Denk aan een 70plusser die zich wil blijven ontwikkelen, de lastige omstandigheden waarbinnen je dit moet doen als studerende moeder. Of al bedacht welke 21st century skills goed zijn om bij je schoolgaand kind te ontwikkelen? En uiteraard de visie van FNV Vrouw op dit fenomeen. 

FNV Vrouwenmagazine november 2015

November 2015
Special over VROUWEN EN ZORG met een column van Carmelita Haynes, oprichter Stichting MammaeCare Body and Mind die vertelt over het belang van lotgenotencontact wanneer je ernstig ziek bent. In dit e-magazine wordt het thema zorg vanuit verschillende invalshoeken belicht en wordt afgesloten met de visie van FNV Vrouw op het thema zorg. Als extra een fotoreportage van het WijkLeerbedrijf uit Amsterdam Nieuw West.

FNV Vrouwenmagazine juni 2015

Juni 2015
Special over VROUWEN EN VEILIGHEID met een column van Joke Florax, Inspecteur van politie die ingaat op het "containerbegrip" veiligheid. Begrippen als veiligheid op de werkvloer, veiligheid in de thuissituatie en veiligheid in de textielbranche en hoe wij - als burger - hier ook aan kunnen bijdragen passeren de revue in dit E-magazine. Als extra een fotoreportage van het FNV Vrouwenfestival One Voice.

FNV Vrouwenmagazine maart 2015

Maart 2015
Special over VROUWEN IN DE TECHNIEK met een column van Hoogleraar Sociale Robotica, Vanessa Evers, vrouwen die hun mannetje staan in een technisch beroep en een overzicht van Vrouw en Techniek evenementen. Ook is FNV Vrouw benieuwd wat bepaalt of je als meisje later een technisch beroep zal kiezen. Is dat de opvoeding of het karakter? Tweet en praat hierover mee met @FNVVrouw met hashtag #opvoeding

FNV Vrouwenmagazine oktober 2014

Oktober 2014
Column van Renske Keizer, bijzonder hoogleraar pedagogiek over het nieuwe ouderschap. Dubbelinterview van Tineke van der Kraan, scheidend directeur van FNV Vrouw en haar opvolgster Jennifer Meyer. Het project De Nieuwe Toekomst en moderne manieren om te solliciteren. Als extra een artikel over de beurs Hete Pepers en een fotoreportage van Prinsesjesdag van het Vrouwenpodium.

FNV Vrouwenmagazine juni 2014

Juni 2014.
Special over VROUWEN AAN DE TOP. Met een column van burgemeester van Almere en voorzitter VNG Annemarie Jorritsma, 4 vrouwen over hoe het werkt aan de top, een artikel over rolpatronen en nieuws over de activiteiten van FNV Vrouw.

FNV Vrouwen Magazine februari 2014

Februari 2014.
Een special over ECONOMISCHE ZELFSTANDIGHEID met bijdragen van 2e Kamerlid Lea Bouwmeester, gemeenteraadslid Saideh Hashemi en ondernemer Mary Verspaget.  

FNV Vrouwen Magazine oktober 2013

Oktober 2013
In dit nummer over PASSIE bijdragen van politici en gastcolumn van Ellie Lust, woordvoerder politie Amsterdam.

FNV Vrouwen magazine juni 2013

Juni 2013
Zomernummer met als thema LEREN met gastcolumn van Fatima Elatik, voorzitter stadsdeel Amsterdam Oost.FNV Vrouwen Magazine maart 2013

Maart 2013

Het eerste digitale nummer van het FNV Vrouw Magazine met gastcolumn van Agnes Jongerius.

Deel deze pagina Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen