Agenda

Donderdag 25 januari 2018. Masterclass: Migratie, huwelijk en zelfbeschikking

Waarom deze masterclass? Het doel is wetenschappelijk onderzoek toegankelijker te maken voor de dagelijkse praktijk van uitvoerders, beleidsmakers en bestuurders. We gaan er vanuit dat deze inzichten, kennis en verdieping een positieve bijdrage leveren aan preventie, sociale juridische hulpverlening en interventies in de praktijk. We geven in deze masterclass een introductie in een groot aantal publicaties over onderzoek op het gebied van migratie, huwelijk en zelfbeschikking. De meeste onderzoeken zijn verricht vanuit sociale, juridische en geesteswetenschappen.

Dank zij de medewerking van onderzoekers van universiteiten en kennisinstituten biedt deze masterclass een integraal aanbod van kennis en verdieping voor belangstellenden en hen die werkzaam zijn in het veld van migratie, huwelijk en zelfbeschikking. De publicaties zijn uiteraard ter inzage, of te koop en via internet beschikbaar.

Welkom zijn professionals, beleidmakers, bestuurders en betrokkenen die werkzaam zijn in diverse sectoren van zorg en welzijn, hulpverlening, veiligheid, sociale/juridische dienstverlening, wijkteams en zelforganisaties op lokaal, regionaal en landelijk niveau.

Organisatie Masterclass en verdere informatie: Vrije Universiteit Amsterdam, contact: Edien Bartels: e. E.A.C.Bartels@vu.nl t. 06-44610011

Sociaal Cultureel Planbureau, contact: Leen Sterckx: e. l.sterckx@SCP.NL t. 06-11255084

Landelijke Werkgroep Mudawwanah, contact: Joke Verkuijlen: e. mudawwanah@upcmail.nl t. 06-44614237

Adres locatie: Vrije Universiteit Amsterdam, Hoofdgebouw, De Boelelaan 1081HV Amsterdam, zaal 12A00 . van 10.00-17.00 uur

Aanmelden via e-mail: mudawwanah@upcmail.nl

 

Vrijdag 2 februari 2018. Workshop: Ondernemerschap: het andere alternatief

 Wil jij als vrouw economisch zelfstandig zijn en je eigen inkomen genereren? Je kunt dat inkomen halen uit werk in loondienst, maar vaak is ondernemerschap een goed alternatief. Je kunt meerdere redenen hebben om te gaan ondernemen. Zo kan het zijn dat je je eigen droombaan wilt creëren, dat je een gat in de markt hebt ontdekt, je vanuit huis je bedrijf wilt opstarten omdat je opgroeiende kinderen hebt of dat je gewoon meer voldoening en vrijheid in je werkt zoekt. Maar wat komt er allemaal bij ondernemerschap kijken en is het wel echt iets voor jou?

De workshop ""Ondernemerschap, het andere alternatief"" is speciaal ontwikkeld voor vrouwen die overwegen om voor zichzelf te beginnen. De workshop bestaat uit drie delen. Het eerste deel is een korte presentatie over ondernemerschap door vrouwen. Tijdens deze presentatie zullen de voor- en nadelen van een eigen bedrijf worden benoemd. Het tweede deel is een korte oefening om te ontdekken of ondernemerschap ook voor jou het andere alternatief is. Er is hier ruimte voor persoonlijke feedback en interactie. Ter afsluiting krijg je een aantal tips & tricks mee voor verdere oriëntatie en voorbereiding op de start.

In korte tijd leer je iets over ondernemen, maar ook over jezelf. Je wordt aangezet om goed na te denken of en hoe jij van start moet gaan of juist niet. De sessie zet je in ieder geval in beweging.

De workshop wordt verzorgd door Erica van Engel. Zij heeft jarenlange ervaring als zelfstandig ondernemer, ondernemerscoach en is lid van de Regioraad van de Kamer van Koophandel Zuid-West.

Maximaal aantal deelneemsters per workshop: 12

Opgeven kan via post@fnvvrouw.nl o.v.v. naam en contactgegevens. Voor leden FNV Vrouw en FNV –leden is de workshop gratis.  Niet FNV-leden betalen € 35,--

Vrijdag 2 februari  13.00 - 16.00 uur. Vakbondsgebouw Rotterdam, Pegasusweg 200, 3067 KX Rotterdam

 

6 feb. 2018 - 10 juli 2018 Training voor de alleenstaande ouder

Investeer in jezelf!

Als alleenstaande ouder heb je het druk. Soms kun je dan vergeten om in jezelf te blijven investeren. Precies om die reden vinden FNV Vrouw, de Hippe Heks én KPMG dat je best een beetje hulp kunt gebruiken. Daarom bieden wij jou de mogelijkheid om jouw persoonlijke en professionele vaardigheden verder te ontwikkelen. Trainers uit het KPMG-netwerk verzorgen graag de trainingen van KSP, zij doen dit op vrijwillige basis.

Draag jij de zorg voor je kind (eren) alleen en wil jij je verder ontwikkelen? Meld je dan aan voor (een van) de trainingen van dit unieke samenwerkingsproject tussen FNV Vrouw, de Hippe Heks en KPMG: KPMG SoProfessioneel.

Trainingsschema

1.       6-2-2018                Wie ben ik?

2.       20-2-2018              Wat wil ik?

3.       6-3-2018                Wat kan ik?

4.       20-3-2018              Leren pitchen – part I

5.       3-4-2018                Hoe houd ik tijd over? (time management)

6.       17-4-2018              Hier waak ik! (grenzen stellen)

7.       24-4-2018              De sollicitatiebrief en CV anno 2018

8.       15-5-2018              Solliciteren in de praktijk

9.       29-5-2018              Het nieuwe solliciteren (via Social Media)

10.     12-6-2018              Leren pitchen – part II

11.     26-6-2018              De kracht van netwerken

12.     10-7-2018              Afsluitende netwerkbijeenkomst.

Professionals uit het netwerk van KPMG en FNV Vrouw begeleiden deze dagen. Leuke bijkomstigheid: het kost je niets!

Download hier de flyer.

Trainingslocatie. De trainingen worden gegeven in Emancipatiecentrum Vrouw en Vaart op donderdagen van 9.00 - 11.30 uur. Het adres is President Allendelaan 733, 1068 VN Amsterdam. Het telefoonnummer van de trainingslocatie is: 020- 410 04 52.

Aanmelden. Je kunt je aanmelden voor de trainingen door een mail te sturen naar post@fnvvrouw.nl o.v.v. je naam, contactgegevens en de data en onderwerpen van de trainingen die je wilt bijwonen.

Als je deelneemt aan de training, kun je gebruik maken van gratis kinderopvang voor kinderen tot 4 jaar op de locatie zelf. Er kunnen maximaal 10 kinderen worden opgevangen. Geef je door als je hier gebruik van wilt maken met vermelding van naam kind en geboortedatum kind

 

Woensdag 14 februari 2018: Workshop: Personal branding: Maak jezelf onweerstaanbaar!

"Worstel jij er ook al een tijd mee dat het je maar niet lukt om helder en duidelijk te vertellen: wie je bent, wat je doet en wat je wil bereiken? Maak jezelf dan onweerstaanbaar en doe op Valentijnsdag 2018 (woensdag 14 februari) mee met de Personal Branding workshop van FNV Vrouw!

Leer tijdens deze workshop hoe je, op een manier die bij jou past, krachtig kunt vertellen wie je bent en waar je voor staat. Je zult merken dat je beter begrepen wordt en makkelijker aantrekt wat je wil hebben (een – nieuwe- baan, meer klanten, andere opdrachten en meer), als je de wereld durft te laten zien wie jij echt bent. Dus doe mee, oefen, ontvang tips & tricks en maak jezelf klaar om de wereld te bestormen.

Gun jij jezelf dit Valentijns cadeau? Wacht dan niet en schrijf je vandaag nog in want er is plaats voor maximaal 12 vrouwen.

Deze workshop wordt verzorgd door Chantal Samson. Zij heeft ruime ervaring in marketing en communicatie en is nu ondernemer, trainer en coach. Zij geeft trainingen bij grote organisaties en bureaus (waaronder HvA en Van Ede & Partners).

Doe er je voordeel mee en schrijf je vandaag nog in! Opgeven kan via post@fnvvrouw.nl o.v.v. naam en contactgegevens.

Leden van FNV Vrouw en FNV-leden gratis. Niet FNV-leden betalen € 35,--

Woensdag 14 februari.  10.00 - 13.00 uur. Vakbondsgebouw Amsterdam, Derkinderenstraat 2, 1062 DB Amsterdam.

 

Zondag 11 maart 2018. FNV Vrouwen vieren Internationale Vrouwendag

Op zondag 11 maart 2018 vieren de FNV Vrouwen Internationale vrouwendag. We gaan dan samen op reis. Je leert tijdens de reis strategische afwegingen te maken zodat je bewust(er) kiest als het gaat om werk, ontwikkeling, gezondheid of jezelf! Om uiteindelijk jouw ideale bestemming te bereiken. Reis met ons mee op zondag 11 maart en beleef het thema: Kies bewust! Jouw strategie voor een duurzaam leven. Meld je vandaag alvast aan via post@fnvvrouw.nl en je krijgt als eerste informatie over het (reis)programma. Neem gerust een reispartner mee (geef haar naam en email op bij aanmelding).

 

Vrijdag 23 maart 2018: Workshop: Floreren in je werk

Is jouw werk energiegevend of energievretend? Soms maakt een kleine wijziging in perspectief een wereld van verschil. Soms is een rigoureuze ommezwaai nodig. Altijd geldt: om te floreren in je werk, moet je zien waar jouw geluk in zit en hoe dat zich laat vangen.

In deze interactieve bijeenkomst neemt Maïa van der Meer je mee langs een scala aan wetenschappelijke kennis op zoek naar werkgeluk. Je leert meer over componenten die bijdragen aan een florerend leven en hoe je daar in kunt sturen. Theorie en praktijk sluiten zo naadloos op elkaar aan.

Maïa van der Meer is oprichtster van Boost Your Happiness, een trainingsbureau dat mensen en organisaties laat floreren. Met kennis uit de positieve psychologie, interventies uit het oplossingsgericht coachen en inzicht in hun KernTalenten geeft ze mensen de handleiding voor een optimaal leven. Organisaties begeleidt ze in hun transitie naar betekenisvol werken. Een organisatie gericht op betekenis en motiverend leiderschap zet het welzijn van hun werknemers centraal. Gelukkige werknemers zijn gezonder, productiever, innovatiever en meer betrokken.

Doe er je voordeel mee en schrijf je vandaag nog in! Opgeven kan via post@fnvvrouw.nl o.v.v. naam en contactgegevens. Leden FNV Vrouw en FNV-leden gratis. Niet leden € 35,--

Vrijdag 23 maart , 9.30 - 12.00 uur. Vakbondsgebouw Utrecht, Varrolaan 100,  3584 BW Utrecht.

 

Vrijdag 8 juni 2018. Workshop: Omgaan met feedback, met open hart en open mind

Het geven van feedback is iets dat veel mensen stiekem liever vermijden. Want hoe zal de ander het oppakken? Feedback krijgen is ook niet altijd gemakkelijk, het wordt vaak ervaren als kritiek. Wanneer je oog hebt voor de onderlinge relatie, en met een open mind en open hart kunt luisteren en spreken, wordt feedback een cadeau: een mogelijkheid om van elkaar te leren en te groeien.

In deze workshop onderzoek je vanuit welke innerlijke laag je feedback kunt geven en ontvangen. Spelen emoties de hoofdrol? Of zit je in je hoofd en zoek je vooral een snelle oplossing? Welke rol speelt je hart? Je ontdekt welke keuzes je hebt bij omgaan met feedback. Ook is er aandacht voor woordgebruik en lichaamstaal.

Deze training wordt verzorgd door Marga Wijman. In haar trainingsbureau Mind4Energy begeleidt zij op heldere en bezielde wijze mensen bij het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap in hun loopbaan en communicatie.

 Opgeven kan via post@fnvvrouw.nl o.v.v. naam en contactgegevens.Leden FNV Vrouw en FNV-leden gratis. Niet leden € 35,--

vrijdag 8 juni,  10.00 tot 13.00 uur.  Vakbondsgebouw Amsterdam,  Derkinderenstraat 2,  1062 DB Amsterdam

Workshops FNV Professionals

Wil je leren bluffen als vrouw? Heb jij een goede elevatorpitch klaar? Wil je een sollicitatiegesprek oefenen?  Over deze onderwerpen biedt FNV professionals workshops aan.
Meer informatie en aanmelden.

Deel deze pagina Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen