Agenda

12 september 2017. Bijeenkomst Vrouwen en Politiek

60 jaar vrouwelijke ministers; van ‘excuustruus’ naar ‘IJzeren Lady’. In de afgelopen 60 jaar hebben 33 vrouwelijke ministers het regeringsbeleid medebepaald. Het aantreden van de eerste vrouwelijke minister Marga Klompé in 1956 deed flink wat stof opwaaien in de media. Inmiddels vinden we een evenredige verdeling van mannelijke en vrouwelijke ministers niet meer dan normaal. Of toch niet? Met de gemeenteraadsverkiezingen in het verschiet kijken we naar de positie van vrouwen in de politiek. Wat kunnen we leren van 60 jaar vrouwelijke ministers?

Monique Leyenaar (Professor Comparative Politics, Radbout Universiteit Nijmegen) interviewde vrouwelijke (ex-)ministers over hun ministerschap. Zedeed grondig onderzoek naar hun levensverhaal en beeldvorming in de mediaover deze vrouwen. Kortom, wat komt er kijken bij het werk van een politica.

In de bijeenkomst gaat zij dieper in op leiderschap. Wat zijn de reflecties van 33 vrouwelijke ministers op hun leiderschap en hoe heeft de media hierin een rol gespeeld?

Tijd: vanaf 19.30 – 21.00 (incl borrel). Locatie: EMMA, Wijnhaven 88, Aanmelden kan via emma.nl. Bij EMMA,  Wijnhaven 88, 2511 AG Den Haag.

www.emma.nl. info@emma.nl. tel: 070 87 00 460

 

 

Tot 31 december 2017. Mantelzorginloop

Stichting MEE Amstel en Zaan, Markant, De Regenboog Groep en SEZO werken samen aan goede mantelzorgondersteuning.

Zorgt u voor een naaste die langdurig ziek is of een beperking heeft? Heeft u een vraag over mogelijkheden voor ondersteuning voor uzelf of voor een ander? Of wilt u andere mantelzorgers ontmoeten? Loop dan gerust binnen bij de mantelzorginloop in Nieuw-West voor een kopje koffieof thee en een praatje met een ervaringsdeskundige of professional. Wij helpen u graag bij de zorg die u aan uw naaste geeft.

Locaties:

Huis van de Wijk, Noorderakerweg 2, 1069 PC Amsterdam. Dinsdag van 0930-12.00 uur

Huis van de Wijk België. Hageland 117, 1066 SB Amsterdam. Donderdag van 13.00-15.30 uur.

Huis van de Wijk De Honingraat, Slotermeerlaan 103 H, 1063 JN Amsterdam. Van 09.30-12.00 uur.

 

Workshops FNV Professionals

Wil je leren bluffen als vrouw? Heb jij een goede elevatorpitch klaar? Wil je een sollicitatiegesprek oefenen?  Over deze onderwerpen biedt FNV professionals workshops aan.
Meer informatie en aanmelden.

Deel deze pagina Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen