Workshops en trainingen

Het Netwerk Vrouwen FNV organiseert workshops en trainingen voor vrouwen die meer grip willen krijgen op hun werk en inkomen. Kijk voor het aanbod op de agenda van deze website. 
Zelf aan de slag? Maak dan gebruik van de tips en informatie die je vindt aan de rechterkant van deze pagina.

Workshop "Ondernemerschap, het andere alternatief!"

Om als vrouw economisch zelfstandig te zijn, heb je een inkomen nodig. Je kunt dat inkomen halen uit werk in loondienst, maar in sommige gevallen is ondernemerschap een goed alternatief. Je kunt meerdere redenen hebben om te gaan ondernemen. Zo kan het zijn dat je je eigen droombaan wilt creëren, dat je een een gat in de markt hebt ontdekt, of dat je meer voldoening en vrijheid in je werkt zoekt. Of soms zie je dat als enige uitweg. Maar wat komt er allemaal bij ondernemerschap kijken en is het wel echt iets voor jou? 

De workshop "Ondernemerschap, het andere alternatief" is speciaal ontwikkeld voor dames die overwegen om voor zichzelf te beginnen.

De workshop bestaat uit drie delen. Het eerste deel is een korte presentatie over ondernemerschap door vrouwen. Tijdens deze presentatie zullen de voor- en nadelen van een eigen bedrijf worden genoemd. Het tweede deel is een korte oefening om te zien of ondernemerschap ook voor jou het andere alternatief is. Er is hier ruimte voor persoonlijke feedback en interactie. Ter afsluiting krijg je een aantal tips & tricks mee voor verdere oriëntatie en voorbereiding op de start.

Eerdere deelnemers zagen de workshop als een echte eyeopener en inspiratiebron. Het is zelfs voorgekomen dat deelnemers hun eerste klanten uit de workshop haalden.

"In korte tijd leer je iets over ondernemen, maar ook over jezelf. Je krijgt echt moed om van start te gaan of juist niet! De sessie zet je in ieder geval in beweging".

Deze workshop wordt verzorgd door Erica van Engel. Zij heeft jarenlange ervaring als zelfstandig ondernemer, ondernemerscoach en zij is lid van de Regioraad van de Kamer van Koophandel Zuid-West en FNV Vrouw.

De workshop is op vrijdag 10 november van 13.00 - 16.00 uur op een locatie in Rotterdam. Het maximimum aantal deelnemers per workshop is 12. Deze training is GRATIS voor leden van FNV Vrouw. Niet-leden betalen 35 euro. Opgeven kan via post@fnvvrouw.nl

FNV workshops loopbaanontwikkeling

Weet jij precies wat je kernkwaliteiten zijn? Heb jij een goede elevatorpitch klaar? Wil je een sollicitatiegesprek oefenen?  Over deze onderwerpen biedt FNV professionals dit voorjaar weer workshops aan.
Informatie en aanmelden.

Tipwijzers Sterk in je werk

Over verschillende onderwerpen zijn tipwijzer ontwikkeld. Hiermee komen vrouwen beter beslagen ten ijs bij het onderhandelen en vergroten hun kennis over pensioen, het omgaan met weinig geld en wat er komt kijken bij het weer aan het werk gaan.
De tipwijzers zijn te downloaden.
- Tipwijzer Onderhandelen
- Tipwijzer Wonderen doen met weinig geld
- Tipwijzer Weer aan het werk
- Tipwijzer Pensioen

FNV Infowijzer

Op de FNV Infowijzer  kun je antwoorden vinden op je vragen over werk en inkomen.

Loopbaanspiegel

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? En benieuwd naar wat je kan en wat bij je past? Check het zelf met de loopbaanspiegel, een digitale test die je een goede spiegel voorhoudt.

Workshop Jouw leven in balans

In 2015 verzorgde FNV Vrouw deze workshop op de bijeenkomsten van Buurvrouwen Netwerk Gaasperdam en Kracht on Tour Almere.

Deel deze pagina Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen