Vrouwen met kleur

Er zijn veel verschillende benamingen voor vrouwen met kleur. Allochtoon. Zwarte, migranten- en vluchtelingenvrouwen. Multiculturele vrouwen. Al die benamingen doen eigenlijk geen recht aan wat vrouwen met kleur zijn: vrouwen. Vrouwen met heel verschillende culturele achtergronden. Die soms in Nederland, soms in andere delen van de wereld zijn geboren. Er is één ding dat hen bindt: het zijn vrouwen die niet alleen de Nederlandse cultuur in zich hebben.

Zij hebben vaak een moeilijker positie op de arbeidsmarkt, lopen tegen andere knelpunten aan bij instanties en in hun thuissituatie. FNV Vrouw biedt hen een platform om ervaringen uit te wisselen en hun zelfvertrouwen te vergroten. Dat doen wij in projecten (zoals Wonderen doen met weinig geld), maar ook via het netwerk zmv-vrouwen.

Netwerkbijeenkomsten zmv-vrouwen

ZMV, dat staat voor zwarte, migranten- en vluchtelingenvrouwen. Het netwerk bestaat nu uit zo'n 250 vrouwen.

Het netwerk organiseert bijeenkomsten rond het thema 'Levensverhalen vertellen', over beeldvorming en over beter functioneren in de werkomgeving.

Ben jij zelf ZMV-vrouw en wil je je aansluiten bij het netwerk? Stuur dan een e-mail naar post@fnvvrouwenbond.nl o.v.v. 'netwerk ZMV'. Het netwerk is voor leden van FNV Vrouw. Wil je meer weten over het lidmaatschap van FNV Vrouw? Kijk dan hier

Brochure: meedoen en meebeslissen

In de brochure 'Meedoen en meebeslissen' vertellen acht vrouwen waarom ze hebben deelgenomen aan het project 'Een plek binnen de FNV voor zmv-vrouwen' en wat ze willen bereiken. Ook zijn in de brochure een diversiteitsscan, quickscan voor verenigingen en een analysekader opgenomen.

Kosten: € 3,50 voor leden en € 5,- voor niet-leden

U kunt de brochure hier bestellen.

Meer lezen?

Surf dan naar:

Diversiteit hanteren: waar je ook bent, je hebt te maken met uiteenlopende mensen. Hoe ga je met al die verschillen om?
Trends en discussies: via deze link kom je bij relevante artikelen en discussies op internet.
Kenniscentrum CAOP: over culturele sensitiviteit voor omgang met collega's, klanten en buitenlandse connecties.
Diversity@work: over diversiteits- management

E-Quality: hét kenniscentrum voor emancipatie in de multiculturele samenleving.
Tiye International: Tiye International is de overkoepelende organisatie van landelijke organisaties van zwarte, migranten en vluchtelingen (zmv) vrouwen.
Marokkaanse Vrouwen Vereniging Nederland
ZAMI: dit is een zelforganisatie voor zwarte, migranten- en vluchtelingenvrouwen(zmv-vrouwen).

Deel deze pagina Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen